Асшаяндар мен цуккини бұқтырмасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер 250 г ұсақ картоп, тұз, 1 пияз, 1 цуккини, 1 шай қасық қыша дәні, 10 г сары май, 120 мл көкөніс сорпасы, 1 түйір ақжелкен, 500 г қаймақ, 1 шай қасық ұн, 150 г аршылған асшаян, ұнтақталған қара бұрыш
Сипаттамасы Картопты тазалап, тұзды суға қайнатыңыз. Пиязды аршып, майдалап тураңыз. Цуккиниді тазалаңыз, ұзындығы бойынша екіге бөліңіз, тұқымдарды қасықпен алып тастаңыз және жұқа тілімдерге кесіңіз. Пиязды, цуккини мен қыша дәндерін ыстық майға сөндіріңіз. Сорпаны құйыңыз, қақпақпен жабыңыз, шамамен 8 минут пісіріңіз. Ұнды қуырыңыз. Сорпаға аздап сумен сұйылтылған қаймақ қыша мен ұнды қосып, қайнатыңыз. Аскөкті турап, асшаянмен бірге сорпаға қосыңыз. Тұз және бұрышпен дәмдеңіз. Картоппен бірге қызмет етіңіз.