Ащы тұздықтағы шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г шошқа еті, тұз, 3 бұршақ қара бұрыш, 1 пияз, 1 лавр жапырағы, 4 ас қасық. ұн қасықтары, 1 ас қасық. томат пюресі қасық, 1 ас қасық. қыша қасық, 1 тұздалған қияр.
Сипаттамасы Шошқа етін текшелерге кесіңіз, 1/2 литр суық су құйыңыз, дәмдеуіштерді, пиязды, лавр жапырағын қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Ұнды аз мөлшерде суық сорпамен сұйылтыңыз, отқа қойыңыз және біртіндеп араластыра отырып, сүзілген сорпаның барлық мөлшерін құйыңыз. Артық сұйықтықты қайнатыңыз, содан кейін тұздықты оттан алыңыз, қызанақ пюресі, қыша және туралған маринадталған қияр қосыңыз. Етті тұздыққа салыңыз да, қайнатылған картоппен бірге қызмет етіңіз.