Қозы "Аңыз"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г қой еті, 1 сәбіз, 1 пияз, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тұздық үшін: 100 г мейіз, 100 г қабығы аршылған жаңғақ, 1 ас қасық. томат тұздығы немесе томат пастасы қасық, 1 ас қасық. қасық анар сығындысы, дәміне қарай 2 кесе су, тұз және қант.
Сипаттамасы Қойды (сүйегі бар артқы жағы) кесектерге, тұзға, бұрышқа турап, екі жағынан қуырып, аздап суға немесе сорпаға бұқтырыңыз, пияз мен сәбізді қосыңыз. Картоп пен көкөністермен бірге қызмет етіңіз. Тұздыққа бөлек қызмет етіңіз. Тұздық. Жаңғақтарды, мейізді ет тартқышқа ұнтақтаңыз, қызанақ, анар сығындысын салыңыз, қайнатылған су құйыңыз, араластырыңыз, дәміне қарай тұз бен қант қосыңыз.