Тауықтан жасалған остропел
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 тауық еті, май-150 г, қызанақ-1 кг, чес нок-15-20 қалампыр, тұздыққа арналған ұн -1 ас қасық, сірке суы және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кесектерге кесілген өңделген тауықтарды тұз, бұрыш қосып, барлық жағынан қыздырылған майға қуырып, басқа ыдысқа салыңыз. Қуырудан қалған майға ұнды үнемдеңіз, майдалап туралған сарымсақты қосыңыз, жылы сумен сұйылтыңыз, сонда тұздық өте қою болмайды. Дәміне қарай тұз бен сірке суын қосып, тұздыққа тауықтар мен қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақты салып, орташа отта пісіріңіз. Дайын етті ақжелкенге себіңіз. Ыстық гоминимен бірге қызмет етіңіз.