Жасыл бұршақ қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 үлкен тауық еті немесе 2 кішкентай, жасыл бұршақ - 600 г, өсімдік майы -150 мл, пияз-100 г, ұн - 1 шай қасық, қызанақ - 300 г, аскөк, дәміне қарай тұз және қант.
Сипаттамасы Кесектерге кесілген тауықтарды тұздап, барлық жағынан қыздырылған майға қуырып, кастрюльге салыңыз. Қуырғаннан кейін қалған майда майдалап туралған пиязды ұнмен араластырыңыз, жылы сумен (2 стакан) сұйылтыңыз, қайнатыңыз, тұз себіңіз, қабығы мен тұқымынан тазартылған, туралған қызанақты, тауықтарды қосып, орташа отта пісіріңіз. . Тазартылған және жуылған бұршақты тұзды суға қайнатыңыз, оларды дайын ет қосылған кастрюльге салыңыз, дәміне қарай қант қосып, дайын болғанға дейін пеште пісіріңіз. Аскөк шөптеріне себілген үстелге қызмет етіңіз.