Рэдэуц рецепті бойынша табиғи котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Шошқа еті (котлет бөлігі) - 5 дана 150 г, өсімдік майы - 100 мл, ұн - 100 г, тұздалған қияр - 100 г, маринадталған жұмыртқа немесе тәтті қызыл бұрыш - 100 г, пісірілген ветчина - 80 г, пияз - 2 бас, томат пастасы - 2 ас қасық, ет сорпасы немесе су - 1л, шарап - 1/2 кесе, сары май - 50 г, дәміне қарай бұрыш және тұз.
Сипаттамасы Котлеттерді тұздап, ұнға орап, қыздырылған майға қуырып, кастрюльге салыңыз. Қуырудан қалған майға айды қалған ұнмен құтқарыңыз, томат пастасын құйыңыз, қоймаға немесе жылы суға құйыңыз, 20 минут қайнатыңыз. Еттің үстіне тұздықты сүзіп, тұз бен бұрыш қосып, баяу отта пісіріңіз. Ет дайын болғанға дейін 15 минут бұрын қабығы мен тұқымынан тазартылған қияр, жұмыртқа немесе тәтті бұрыш пен ветчина қосып, жұқа жолақтарға кесіңіз. Шарапты дайын етке құйыңыз, қайнатыңыз, оттан алыңыз және майдың кішкене бөліктерін салыңыз. Гарнирге күріш, қайнатылған картоп, көкөніс пюресі және т.б. беруге болады.