Псков-Печора бойындағы ыстық винегрет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Тұздық үшін 100 г көкөніс сорпасы, 20-25 г сары май немесе маргарин, 1 шай қасық ұн, 1 пияз, ақжелкен, балдыркөк және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы 2 картоп, 1-2 сәбіз, 1-2 репа, 4 ас қасық. жасыл бұршақ қасықтары. Шикі көкөністерді жуыңыз, тазалаңыз, текшелерге кесіңіз, содан кейін әрқайсысын бөлек, ал жасыл бұршақты өз шырынында қайнатыңыз. Барлығын біріктіріп, көкөніс сорпасын ағызып, оған тұздық дайындаңыз. Тұздық. Сары майды немесе маргаринді табаға салыңыз, қыздырыңыз, ұн қосыңыз және үздіксіз араластыра отырып, сәл кремді түске дейін жеткізіңіз. Пештен алып тастаңыз және кесектер пайда болмас үшін абайлап, үздіксіз араластыра отырып, көкөніс сорпасын құйыңыз. Алынған біртекті массаға майдалап туралған пиязды, ақжелкенді, балдыркөкті, тұзды қосып, тағы 10-15 минут қайнатыңыз. Көкөністерді тұздықпен дәмдеңіз, жылытыңыз, бірақ қайнатпаңыз, ыстық күйінде қызмет етіңіз.