Қытайлық аспазшының рецепті (тауық еті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 100 г тауық еті, 20 г тәтті паприка, 50 г саңырауқұлақтар (шитаке), 30 г консервіленген бамбук өсінділері, 5 г қант, 10 мл соя соусы, 10 мл саке, 100 мл тауық сорпасы, 10 г крахмал, 1 г ұнтақталған қара бұрыш, 350 мл өсімдік майы Саңырауқұлақтар (шитаке) мен саке шампиньондармен және құрғақ ақ шараппен алмастырылуы мүмкін.
Сипаттамасы Тауық еті, болгар бұрышы, бамбук және саңырауқұлақтарды 1,5-2 см текшелерге кесіңіз.Етті 300 мл қыздырылған 160-170 С өсімдік майына 2-3 минут қуырыңыз, содан кейін көкөністерді саңырауқұлақтармен қосып, тағы 2 минут қуырыңыз. Друшлагқа лақтыру. Тұздық үшін тауық сорпасын, қантты, саке, соя соусын және қара бұрышты араластырыңыз. Тұздықты табаға құйыңыз, қуырылған көкөністерді филе мен саңырауқұлақтармен салыңыз, 50 мл қосыңыз. өсімдік майы мен 2-3 минут араластыра отырып қайнатыңыз. Суық сумен сұйылтылған крахмалды құйып, қайнатыңыз.