Тауық еті қосылған авокадо
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Томат тұздығы: 1 түйір сарымсақ, пияз-шарлот 50 г, балдыркөк 50 г, сәбіз 30 г, қызанақ 400 г, 2 ас қасық өсімдік майы, 125 мл құрғақ ақ шарап, 375 мл тауық сорпасы, 0,5 шай қасық тұз, жаңа ұнтақталған бұрыш, бір түйір чили, қабығы 0,5 лимон.
Сипаттамасы 4 авокадо 250 г, лимон шырыны, бір тауық 800-1000 г, 3 ас қасық ұн, 2 ас қасық ұнтақталған паприка, 0,5 шай қасық тұз, 3 ас қасық өсімдік майы Тауық етін ішіңіз, жақсылап жуыңыз, қағаз сүлгімен құрғатыңыз. Сүйектерді алып тастаңыз, сүйектерді қанаттар мен жіліншіктерге қалдырыңыз, ұшаны тең бөліктерге бөліңіз. Ұнды, паприка мен тұзды араластырыңыз. Тауық етінің бөліктерін алынған қоспаға ораңыз. Өсімдік майын кастрюльге қыздырыңыз, оған тауық етінің бөліктерін қуырыңыз. Сарымсақ пен шалотты аршып, майдалап тураңыз. Балдыркөк пен сәбізді кішкене текшелерге кесіңіз, қызанақты ақшылдатыңыз, қабығын алыңыз, целлюлозаны үлкен кесектерге кесіңіз. Томат пастасын дайындаңыз. Тауық етін қуырған кезде бөлінген ет шырынын алыңыз, екі ас қасық өсімдік майын құйыңыз, қыздырыңыз, сарымсақ пен шалотты екі-үш минут қуырыңыз, сәбіз мен балдыркөкті кастрюльге салыңыз, мазмұнын қайтадан қуырыңыз. 3-4 минут, қызанақты 4-5 минут қайнатыңыз. Құрғақ шарапты құйып, қатты отта қайнатуды жалғастырыңыз, сұйықтықты аздап буландырыңыз, содан кейін тауық сорпасын құйып, баяу отта 25-30 минут қайнатыңыз. Авокадоны тазалаңыз, тасты алып тастап, жартысын кесіңіз. Әр жартысын ұзындығы бойынша бір рет және көлденеңінен үш рет кесіңіз. Лимон шырынын тең мөлшердегі кесектерге құйыңыз және бірнеше минут бойы маринадтаңыз. Тауық еті жұмсақ болған кезде, авокадо салып, кесектер қызғанша баяу отта 5-6 минут қайнатыңыз. Жолақтарға кесілген лимон қабығымен безендіріңіз және ұсақталған пісірілген күрішпен бірге қызмет етіңіз.