Саңырауқұлақ қосылған тауық етінен жасалған фрикаделькалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: 1 кг тауық еті, 8 бөлікке кесілген, 2 ас қасық. л өсімдік майы, 125 г сары май (тауыққа 75 г, саңырауқұлаққа 50 г), 600 г шампиньон саңырауқұлағы, 1 бас сарымсақ, ақжелкен шоғыры, тұз, бұрыш. Өсімдік майын кастрюльге қыздырыңыз, оған 25 г сары май құйыңыз, тауық етінің бөліктерін кастрюльге салыңыз. Орташа отта қуырыңыз. Тауық етінің бөліктері барлық жағынан қуырылған кезде, кастрюльдегі майды ағызып, оны 50 г сары маймен ауыстырыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. 1 ас қасық қосыңыз. кастрюльге су құйыңыз және оны пешке қоймай қақпақпен жабыңыз. Саңырауқұлақтарды шайыңыз және оларды 50 г сары май қосып, бөлек табада 10 минут қуырыңыз. Осыдан кейін, саңырауқұлақтарды кастрюльге салыңыз да, тауықпен бірге қақпақпен тағы 15 минут пісіруге қалдырыңыз. Қызмет көрсетер алдында ыдысқа туралған сарымсақ пен майдалап туралған ақжелкенді себіңіз.