Қызанақта бұқтырылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 1 тауық еті, 100 г қызанақ, 3 пияз, 50 г еріген сары май, 1 стакан голландиялық үгітілген ірімшік, 1 ас қасық ұн, 1 ас қасық сары май, тұз, бұрыш, дәміне қарай қант, 1/2 шырын лимон. Тауықты жақсылап жуыңыз, 4 бөлікке бөліңіз және қатты отта майға қуырыңыз. Кәстрөлге салыңыз, қуырылған пиязды, ішімдіктерді қосыңыз, 1 литр құйыңыз. су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және баяу отта толығымен дайын болғанша қайнатыңыз. Қызанақты маймен қуырыңыз, ұн қосыңыз, тауық сорпасымен сұйылтыңыз, дәміне қарай бұрыш, тұз, қант қосып дәмдеңіз, лимон шырынын қосыңыз. Бұл қоспаны тауықтың үстіне құйып, кастрюльді буға қойыңыз. Қызмет көрсетер алдында тауықты кішкене бөліктерге бөліп, терең ыдысқа салыңыз, тұздықпен жабыңыз. Тауық етімен бірге сары май мен үгітілген ірімшік қосылған макаронға қызмет етуге болады.