Каперс қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 ірі тауық еті немесе 2 ұсақ, жас каперстер - 400 г, квас-борщ - 500 мл немесе сірке суы - 50 мл, май (немесе өсімдік) майы - 125 г, пияз - 1 бас, қызанақ - 200 г, тәтті паприка - 1 бұршақ, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Дәмдеуіштер үшін: сары май - 50 г, ұн - 1 ас қасық. Өңделген тауықты кесектерге, тұзға бөліп, 10 минутқа қалдырыңыз. Етті жақсылап қызартып, майды қыздырып, тауықты қуырыңыз. Жас және жаңа піскен каперстерді сабақтарынан тазалаңыз, тұзды қайнаған суға квас-борщ немесе сірке суымен күйдіріңіз, елекке тастаңыз, суық сумен шайыңыз және ыстық майға жіберіңіз. Бөлек кастрюльде майды қыздырып, майдалап туралған пиязды құтқарыңыз, бір стақан су құйыңыз, тауықтың қуырылған бөліктерін салыңыз. Бұрыш және баяу отта пісіріңіз. Тауық еті дерлік дайын болған кезде, каперстерді салып, қайнатыңыз және дәміне қарай езілген қызанақты, тұзды және қантты қосыңыз. Жіңішке туралған тәтті бұрышты аздап қуырып, тауық еті бар кастрюльге салыңыз, ет сорпасымен сұйылтылған қуырылған ұннан жасалған тұздықпен дәмдеңіз. Ашық кастрюльде баяу отта тұздық қоюланғанша пісіріңіз.