Ақ тұздық қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1 тауық еті, пияз - 1 орташа бас, сәбіз және ақжелкен - 150 г, ұн-4 ас қасық, май-150 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тауықтың өңделген ұшасын суық сумен, тұзбен жауып, қатты отқа қайнатыңыз. Қайнаған кезде көбікті алып тастаңыз, тазартылған және жуылған көкөністерді салып, ет дайын болғанша пісіріңіз. Майды кастрюльге қыздырыңыз, ұнды салып, қуырыңыз, үнемі араластырыңыз және ұнның сарғайып кетпеуін қадағалаңыз. Біртіндеп жылы тауық сорпасын (1 л) құйыңыз, араластырыңыз және қою емес тұздық алынғанша қайнатыңыз. Пісірілген тауықты бөліктерге бөліп, тұздыққа салыңыз, жаңа піскен сары майдың бөліктерін қосыңыз, ақырын араластырыңыз және баяу отта 15 минут қайнатыңыз. Гоминимен бірге қызмет етіңіз.