Теңіз қырыққабаты қосылған тары ботқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер тары 300 г, теңіз қырыққабаты 150 г (консервілер), асқабақ целлюлозасы 500 г, сүт 1 л, қант 2 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Асқабақтың целлюлозасын ұсақтап турап, қайнаған сүтке салып, 15 минут қайнатыңыз. Тары, тұз, қант қосып, ботқаны пісіріңіз. Ботқаны пісірген кезде оған ет тартқышта айналдырылған теңіз қырыққабатын, тұзды, қантты қосып, кастрюльді алдын ала қыздырылған пешке 20 минутқа қойыңыз. Ботқаның күйіп кетуіне жол бермеу үшін кастрюльді ыстық сумен пісіру парағына қою керек.