Қазанға бұқтырылған қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 г қоян, 1,5 кесе күріш немесе қарақұмық, 1,5 кесе қаймақ, 4 пияз, 2 ас қасық ұн, 4 ас қасық еріген сары май, ащы және хош иісті бұрыш бұршақтары, тұз.
Сипаттамасы Жас қоянның ұшасын қабықшалар мен сіңірлерден тазартып, жуып, бір порцияға 2-3 бөлікке бөліп, тұздап, сазды ыдыстарға салыңыз. Майдалап туралған қуырылған пиязды, хош иісті және ащы бұрыш бұршағын, қаймақ қосып, қайнатыңыз. Содан кейін кастрюльді қақпақпен жауып, кастрюль мен қақпақ арасындағы саңылауларды жай қамырмен жауып, пешке 1-1,5 сағатқа қойыңыз. Ыдыс дайын болған кезде қамырды алып тастаңыз, кастрюльді қақпағынан босатыңыз, тегіс табаққа салыңыз және қызмет етіңіз. Ұнтақталған күріш ботқасы немесе қарақұмық жармасы гарнирге жақсы жарайды.