Тұздық қосылған балық пен саңырауқұлақтардан жасалған зразалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1,5 кг. жақсы балық, 200 г шампиньон саңырауқұлағы, 1 пияз, 50 г май, 1 ас қасық жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз және бұрыш. Тұздық үшін: 2 ас қасық май, 1 ас қасық ұн, 1,5 кесе балық сорпасы, 1/4 кесе ақ шарап, жарты кесе кілегей, 3 сарысы, дәміне қарай лимон шырыны.
Сипаттамасы Балық филесін сүйектерден босатып, пышақты қиғаш ұстай отырып, кішкене ұзынша кесектерге кесіңіз (филелерді талшықтардың кең бөлігінен кесуді бастау керек). Еттің талшықтарын жыртып алмау үшін әр тілімді дымқыл тақтаға ұрып, ұсақтағышпен аздап ұрыңыз. Кесектердің шеттерін тегістеңіз, оларға тұз бен бұрыш себіңіз, әрқайсысының ортасына фаршты салыңыз, шеттерін барлық жағынан орап, тілімдерді түтікке айналдырыңыз. Пісірілген зразаларды бетін төмен қаратып терең табаға салыңыз, аздап балық құйыңыз, басынан және сүйектерінен дайындалған сорпаны құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және жұмсақ болғанша баяу отта қайнатыңыз. Зразаны фарфор ыдысқа салыңыз, тұздықпен жабыңыз және қызмет етіңіз. Саңырауқұлақты тартылған етті дайындау: Майдалап туралған шампиньондарды майдалап туралған ақжелкен мен туралған пиязбен бірге майға қуырыңыз. Тұз бен бұрыш қосып, 2 - 3 ас қасық су құйыңыз, араластырыңыз. Тұздықты дайындау: 1 ас қасық май мен 1 ас қасық ұн, тұз, терең табада ұнтақтаңыз, біртіндеп балықтың басы мен сүйектерінің үстіне қайнатылған балық сорпасын құйыңыз, қайнатыңыз. Ақ шарап пен кілегей қосыңыз, тұздықты сәл қоюлату үшін бумен қайнатыңыз. Бөлек кастрюльге 1 ас қасық майды үккіштен өткізіп, оған 3 сарысын бір-бірлеп ысқылап, сол жерге дайындалған тұздықты біртіндеп құйып, буға салып, қаймақ қоюланғанша қайнатыңыз, дәміне қарай лимон шырынын қосыңыз. .