Балықтан жасалған винегрет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1,5 кг балық, 4 орташа қызылша, 4 картоп, 4 маринадталған қияр, 3 жаңа қияр, 100 г маринадталған саңырауқұлақтар, 100 г қара зәйтүн. Ыстық тұздық үшін: 2 шай қасық қыша, 2 шай қасық қант, 150 г зәйтүн немесе жүгері майы, дәміне қарай сірке суы. Провансаль соусы үшін: 400 г зәйтүн немесе жүгері майы, 2 сарысы, 1 ас қасық қант, қыша, тұз, сірке суы, лимон шырыны, су-су бұрышы, 1 шай қасық туралған жасыл ақжелкен.
Сипаттамасы Балық филесін сүйектер мен теріден босатыңыз, пышақты қиғаш ұстай отырып, жұқа, кең тілімдерге кесіңіз. Кесектерді филенің кең бөлігінен, яғни басынан бастап кесуді бастаңыз. Балық кесектерін маймен майланған үлкен эмальданған пішінге салыңыз, әр бөлігін бұрышқа, тұзға себіңіз, лимон шырыны мен ақ шарапқа аздап себіңіз, пешке кішкене отқа қойып, балықты дайын күйге келтіріңіз. Салқын. Қызылша мен картопты бөлек пісіріп, суытып, біркелкі тілімдерге, содан кейін ұзын, біркелкі жолақтарға кесіңіз. Қалдықтарды кішкене текшелерге кесіңіз, оларға туралған маринадталған қияр мен жаңа піскен қиярды қосыңыз (терісі жоқ). Майдалап туралған көкөністерді тұздықпен дәмдеңіз: қыша, тұз және қантты біртекті массаға ұнтақтаңыз, оған біртіндеп 1 шай қасықтан барлық майды сүртіңіз, дәміне қарай сірке суын құйыңыз. Дәмделген көкөністерді табаққа ролик түрінде салыңыз, оны қалың провансаль тұздығымен майлаңыз, үстіне балықты, туралған қызылшаны, картопты, тұздалған және жаңа піскен қиярды, саңырауқұлақтар мен қара зәйтүнді қатарға тығыз етіп жайыңыз. Өнімдерді көрмеу үшін қайтадан тұздықпен майлаңыз. Үстіне туралған шөптерді себіңіз де, қызмет еткенге дейін суықта ұстаңыз.