Майонез астындағы балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық 500 г. картоп 4-5 дана. сәбіз 1 дана. шалғам 1 дана. жасыл бұршақ қияр 1 дана. қызанақ 1-2 дана. краб таяқшалары 100 г. өсімдік майы 1 стакан сірке суы 1/2 кесе тұз бұрышы қара майонез 200 г.
Сипаттамасы Тазартылған балықты (жылқы скумбриясы, хек, аққұтан, қылыш және т.б.) тұтастай пісіріңіз, салқындатыңыз, омыртқа мен қабырға сүйектерін алыңыз, кесектерге кесіңіз. Картопты қабығында, сондай-ақ сәбіз мен шалқанды пісіріп, кішкене текшелерге кесіңіз. Көкөністердің үштен бірін майонезбен дәмдеңіз, ыдыстың ортасына қойыңыз, үстіне қайнатылған балық кесектерін салыңыз. Гарнирдің қалған бөлігін, сондай-ақ қызанақ, қияр, жасыл бұршақты балықтың айналасына гүл шоқтарына салыңыз. Балықты майонезбен құйыңыз, асшаяндармен, краб таяқшаларымен, лимон кесектерімен, қиярмен, қызанақпен, бұршақпен және т.б. Гарнирге салат салатын құйыңыз. Салатқа арналған рецепт: өсімдік майын (250г), 9% сірке суын (100г), тұзды (10г), қантты (20г) және ұнтақталған қара бұрышты (1г) араластырыңыз.