Венгр тіліндегі лавр тұқы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тұқы - 210 г, тәтті жасыл бұрыш - 30 г, қызанақ - 40 г, желатин -2 г, жұмыртқа - 1/4 дана., пияз - 10 г, паприка - 1 г, тұз - 2 г.
Сипаттамасы (тағамдар: Венгр) Балықты өңдеңіз және филеге кесіңіз (терісі сүйексіз). Қалдықтардан пияз, паприка, тұз қосып, тәтті жасыл бұрыш пен қызанақтың бір бөлігін жақсылап дәмдеу үшін қатты сорпаны пісіріңіз. Сорпаны шамамен бір сағат қайнатыңыз, содан кейін оған бөліктерге кесілген балық филесін батырыңыз және дайын болғанға дейін пісіріңіз. Содан кейін балықтың филесін саңылаулы қасықпен абайлап алыңыз да, сорпаны сүзіп алыңыз (желе мықты болу үшін желатин қосқан дұрыс). Балық кесектерін табаққа салыңыз, қалыптасқан желе үстіне құйыңыз және қатып қалуына мүмкіндік беріңіз. Қызмет көрсетер алдында ыдысты жасыл бұрыш, қызанақ, қайнатылған жұмыртқамен безендіріңіз.