Шығанақ бекіресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бекіре тұқымдас балықтардың бір бөлігін (немесе бекіре, белуга бекіресі) тамыр қосып, салқындатып пісіріңіз. Балықты пісіру арқылы алынған сорпадан 3-4 кесе мөлдір желе дайындаңыз. Дайын және сүзілген желе салқындатыңыз. Пісірілген балықты жұқа тілімдерге кесіңіз, пісіру парағына немесе табаққа салыңыз, сонда әр бөліктің айналасында желе үшін бос орын болады. Балық кесектерін ақжелкен тілімдерімен, сәбіз тілімдерімен, жаңа піскен қияр тілімдерімен, краб немесе шаян кесектерімен, каперспен безендіреді. Декорацияларды салқындатылған желемен бекітіп, оны қасықтан балық кесектеріне құю керек. Осыдан кейін, екі-үш сатыда балық кесектерін желе біркелкі қабатымен құйыңыз. Лавр салқындаған кезде, әр бөлікті пышақтың ұшымен кесіп, табаққа әдемі етіп қойып, бір немесе екі жағынан қайнатылған сәбіз, репа, картоп, жасыл бұршақ гүл шоқтарымен безендіріңіз. Қызмет көрсетер алдында гарнир май мен сірке суымен дәмделеді. Желкек сірке суы мен майонез соусымен бірге ұсыныңыз. 1 кг бекіре балығына -25-30 г желатин, әрқайсысы 1 дана. тамырлар мен пияздың басы.