Шығанақ тілі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен тіл, қайнатылған, салқындатылған, жұқа тілімдерге кесілген, бекіре тұқымдас балық сияқты құйыңыз. Желе тілді пісіру кезінде пісіру кезінде алынған сорпада дайындалады, ал сорпадан майды кетіру керек. Құю алдында тіл кесектерін қайнатылған жұмыртқа, жаңа піскен қияр, қышқыл, ақжелкен жапырақтарымен безендіру керек. Толтырылған кесектерді кесіп, әр бөлікті пышақтың ұшымен айналдыра отырып, табаққа әдемі етіп салыңыз да, бір немесе екі жағына ақ және қызыл қырыққабат салатымен, қызанақ пен жаңа қияр кесектерімен, маринадталған шие, қара өрік, жүзіммен безендіріңіз., жасыл салат пен ақжелкенмен безендіріңіз. "Ащы" тұздыққа, майонезге, желкек қосылған қаймақ тұздығына немесе сірке суы қосылған желкекке бөлек қызмет етіңіз. Лавр ветчинасы (майы аз) дәл осылай дайындалады. 1 тілде (шамамен 1 кг) - 20-25 г желатин (21/2 - 3 кесе желе үшін), әрқайсысы 1 дана. тамырлар мен пияздың басы.