Шығанақ тілі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы Дәмдеуіштер қосылған тілді пісіріңіз (лавр жапырағы, ақжелкен тамыры немесе балдыркөк). Салқындатыңыз және жұқа тілімдерге кесіңіз, оларды табаққа салыңыз және қайнатылған жұмыртқа тілімдерімен, көкөністермен (сәбіз, қияр және т.б.), шөптермен безендіріңіз. Тілді пісіру арқылы алынған сорпадан желе дайындаңыз (2,5-3 ас қасық). желе, 20-25г. желатин). Желеді сүзіп алыңыз, онымен тілді құйыңыз және қатайту үшін суыққа қойыңыз. Немесе сіз оны аздап бұрмалай аласыз: желе қабатын құйыңыз, оны қатайтыңыз, содан кейін тіл бөліктерін және т.б. әдемі етіп орналастырыңыз, содан кейін желенің екінші бөлігін құйыңыз. Бұл жағдайда қалыпты қолдануға болады. Қызмет көрсетер алдында оны ыстық суға (40-50 гр.) қыздырып, табаққа салыңыз.