Сиыр етінің тілі,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер ақжелкен 1 тамыр, лавр жапырағы, бұрыш бұрышы, дәміне қарай тұз, пияз 1. Тұздық үшін: сорпа 1 1/2 кесе, ұн 1 ас қасық, қант 1 шай қасық, май 2-3 ас қасық, сірке суы 3% 1 ас қасық, мейіз 2 ас қасық, қара өрік 1/2 кесе қара өрік.
Сипаттамасы Тілді тазалаңыз, жақсылап шайыңыз, суық сумен жабыңыз және сәбіз мен ақжелкеннің тамыры, бұрыш пен пияз дайын болғанша пісіріңіз. Пісірілген тілді алып тастаңыз, суық суға батырыңыз, теріні тазалаңыз және қайтадан ыстық сорпаға салыңыз. Тәтті және қышқыл тұздықты дайындаңыз: ұнды сары майға қуырып, қант пен тіл қайнатылған сорпаны қосып, сірке суын құйып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Қара өрікті қайнатыңыз, мейізді суға жұмсартыңыз, оларды тұздыққа салыңыз және 8-10 минут қайнатыңыз. Тілді табаққа салыңыз да, үстіне тұздық құйыңыз, қасына қайнатылған картоп, сәбіз, тұздалған қиярдың гарнирін қойыңыз.