3 қабаттан тұрады. 1. Мүкжидек желеі Жидектерді сұрыптау үшін,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы шырынды шайыңыз және сығыңыз, суыққа қойыңыз, ал қалған массаны ыстық сумен құйып, 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін сүзіңіз, қант қосыңыз, қайнатыңыз. Көбікті алып тастаңыз, содан кейін суық қайнаған суға малынған желатинді құйыңыз және оны толығымен ерігенше мұқият араластырыңыз. Шырын қосып, суытыңыз. Өнімдер (100 г желе үшін): Мүкжидек - 16 г Қант - 16 г Су - 100 г Желатин - 3 г. 2. Сүтті желе. Сүтті қантпен қайнатыңыз, 50 вт -қа дейін салқындатыңыз және су ваннасында суланған және қайнатылған желатинмен біріктіріңіз. Дайын қоспаны сүзіп, суытыңыз. Өнімдер (100 г желеге): Сүт - 100 г. Қант - 14 г. Желатин - 3 г. 3. Лимоннан жасалған желе (апельсин немесе мандарин). Лимоннан теріні (қабығын) жұқа қабатпен алып тастаңыз. Содан кейін оны жолақтарға кесіңіз де, желатинмен бір мезгілде ыстық қант шәрбатына енгізіңіз және араластыра отырып, қайнағанша қыздырыңыз. Сығылған лимон шырынын қосыңыз, ағызыңыз және салқындатыңыз. Өнімдер (100 г желеге): Лимон шырыны - 15 г. Қант - 15 г. Су - 90 г. Желатин - 3 г. Желе пішінін алыңыз және желенің 3 түрінің қабаттарын кезекпен құйыңыз. Алдымен белый құйыңыз - және оны аздап қатайтыңыз, содан кейін - қызыл, қатайтыңыз, содан кейін - лимон. Барлық желе біткенше осы кезектесуді бірнеше рет қайталаңыз. Пішінді тоңазытқышқа салыңыз. Содан кейін жылы суға салып, табаққа аударыңыз.