Сарысудан жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 700 г сарысу, 200 г шырын, 120 г қант, 30 г желатин.
Сипаттамасы Сарысуды 80 градусқа дейін қыздырыңыз, жидек шырынын қосып, суық сарысумен араластырылған жұмыртқаның ағын енгізіңіз. Ағартылғанға дейін қайнатыңыз. Қалың мата арқылы сүзіп, отқа қойыңыз. Қантты, бұрын суланған желатинді қосып, көбікті мезгіл-мезгіл алып тастап, қайнатыңыз. Желе салқындатыңыз, қалыптарға құйыңыз, суыққа қойыңыз, бірақ мұздатуға болмайды. Қалыптағы дайын желе ыстық суға бір -екі секундқа батырылады және табаққа салынады. Кез келген сироптың үстіне құйыңыз.