Құлпынайдан, құлпынайдан, таңқурайдан жасалған кисель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жидектердің орташа тығыздығындағы желе рецепті - 300 г, қант - 250 г, крахмал - 100 г, лимон қышқылы - 20 г немесе бір лимонның шырыны.
Сипаттамасы Жидектерді сұрыптаңыз, сабақтарын алыңыз, суық сумен шайыңыз және електен сүртіңіз. Алынған шырынды ыдысқа құйыңыз (шыны ыдыста ұсынылады), салқын жерге қойыңыз. Жидектердің қалған сығындыларын кастрюльге салыңыз, үстіне ыстық су құйыңыз, қант құйыңыз, жақсылап араластырыңыз, қайнатыңыз, кастрюльді пештің бүйіріне қойыңыз, бұрын суық қайнаған сумен сұйылтылған картоп крахмалын құйыңыз, кастрюльді қайтадан отқа қойыңыз және мұқият араластырыңыз. қайнатыңыз. Содан кейін сіз кисельді 50 вт-қа дейін суытып, лимон шырыны немесе лимон қышқылымен араластырылған салқындатылған жидек шырынын құюыңыз керек. Жидектердің барлық дәрумендері мен қоректік заттары осылай сақталады. Барлығын араластырыңыз және стакандарға құйыңыз. Желе сұйық, орташа және қою болуы мүмкін, бұл крахмалдың мөлшеріне байланысты. Сұйық желе стақандарда, орташа қалыңдықтағы желе балмұздақпен немесе кілегеймен бірге берілуі мүмкін. Қалың желе кастрюльдер мен жармалардың барлық түрлерімен бірге беріледі.