Мүкжидектен немесе қарақаттан жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Мүкжидек немесе қарақат - 150 г, қант - 100-150 г, желатин - 30 г, лимон қышқылы - 10 г.
Сипаттамасы Жидектерді сұрыптаңыз, суық сумен шайыңыз, содан кейін електен сүртіңіз (жидектерді ағаш қасықпен, ал електен жақсырақ пластмасса негізінде ұсақтау керек). Алынған шырынды банкке құйып, тоңазытқышқа салыңыз. Қалған массаны ыстық сумен құйыңыз, 10 минут қайнатыңыз. Сорпаны дәке арқылы сүзіп, ондағы қантты ерітіп, қайтадан қайнатыңыз, алынған көбікті алып тастаңыз, оған дайындалған желатинді құйыңыз және ол толығымен ерігенше жақсылап араластырыңыз. Бөлме температурасына дейін суытып, жидек шырынын қосып, сүзіп, қалыптарға құйып, тоңазытқышқа салыңыз. Қарақат желеінде дәмін жақсарту үшін аздап лимон шырынын қосуға болады.