Қарлыған мармелады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг қарлыған, 550 г. қант.
Сипаттамасы Қатты піспеген жидектерді кастрюльге салыңыз, бірнеше қасық су құйыңыз және қақпақтың астына қайнатыңыз. Массаны жақсылап ұнтақтаңыз және електен өткізіңіз. Алынған пюрені бастапқы массаның жартысына дейін араластыра отырып, баяу отта қайнатыңыз. Содан кейін бөліктерге қант қосып, араластыра отырып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз (салмағы 1 кг болуы керек). Дайын мармеладты сумен суланған эмальданған қалыпқа салыңыз. Мұздатылған массаны кесектерге бөліп, қант себіңіз. Құрғақ, салқын жерде сақтаңыз.