Алма сүфлесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ӨНІМДЕР (4 ПОРЦИЯ ҮШІН): Ақуыздар - 12 дана. Қант - 150 г. Алма - 250 г. Қара өрік майы. - 10 г. Сах. опа - 20 г. Сүт немесе кілегей - 150 г.
Сипаттамасы Алманы суық сумен шайыңыз, 4 бөлікке бөліңіз, өзегін алыңыз, суға малынған пісірме табаққа салыңыз, пеште дайын болғанға дейін пісіріңіз. Дайын алмаларды салқындатып, електен сүртіңіз. Алынған пюреге қант қосып, ағаш қасықпен араластыра отырып, қоюланғанша қайнатыңыз. Дайындалған қоспаны салқындатпай, сыпырғышпен қатты араластыра отырып, шайқалған белки құйыңыз. Табаны сары маймен майлаңыз, дайындалған суфлені слайдпен салыңыз немесе конверттен ойылған сабанмен босатыңыз. Қуыруға арналған шкафта 150ш-200ш температурада суфле пісіріңіз. Қант ұнтағын себіңіз де, сүтті немесе кілегейді бөлек ұсыныңыз.