Ревень, алма, құлпынайдан жасалған тәтті сорпа (0,5 л)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа піскен ревень 50 г, алма 50 г, құлпынай 100 г, қант 40 г, крахмал 10 г, су 450 г.
Сипаттамасы Ревеньді қабығынан тазалаңыз, тураңыз. Алмадан тұқымдарды алып тастаңыз. Алма мен ревеньді қант қосылған суға қайнатыңыз. Дайындалған құлпынайдың бір бөлігін сүртіп, крахмалмен толтырылғанша сорпаға салыңыз, қалғанын қызмет етер алдында. Крахмалды аздап салқын сумен жауып, араластыра отырып, біртіндеп сорпаға құйыңыз. Сорпаны қайнатыңыз және салқындатыңыз. Қаймақпен немесе кілегеймен, ұнтақталған күріш ботқасымен, печеньемен немесе печеньемен бірге қызмет етіңіз.