Ревеньден жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12400-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг ревень жапырақшалары, 1,5 қант. Жапырақшаларды кесектерге кесіңіз, қанттың жартысымен жабыңыз, ревень шырынын жіберіп, қант еруі үшін 8-10 сағат ұстаңыз. Сиропты ағызып, қайнатыңыз және қанттың қалған бөлігін ерітіңіз, оған ревеньді салыңыз, қайнатыңыз және бір жаққа қойыңыз, 1 сағаттан кейін қайтадан қайнатыңыз, баяу отта 5 минут қайнатыңыз. Содан кейін дереу стерильді банкаларға құйып, орап, төңкеріп, суығанша қалдырыңыз. Дәмі үшін джемге даршын қосуға болады.