Жаңғақ тұздығы (Сациви)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сорпа - 450 г, еріген сары май немесе тауық майы - 100 г, жаңғақ (ядро) - 200 г, пияз - 300 г, ұн - 30 г, жұмыртқа (Сарысы) - 5 дана., сарымсақ - 30 г, шарап сірке суы - 100 г, қалампыр - 2 г, даршын - 2 г, қызыл бұрыш - 0,01 г
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды тауық етінен алынған маймен немесе маймен аздап құтқарыңыз, содан кейін ұнды қосып, ағаш шпатламен араластыра отырып, бірнеше минут бойы өтуді жалғастырыңыз. Бұл қоспаға ыстық сүзілген сорпаны құйып, 10-15 минут қайнаған кезде пісіріңіз. Жаңғақ дәнін сарымсақпен ұсақтап тураңыз, ұсақталған қалампыр, даршын, қызыл бұрыш, жұмыртқаның сарысы, сірке суын қосыңыз. Массаны шпатламен сүртіңіз және араластыра отырып, қайнатыңыз, дайындалған қоспаны қосып қыздырыңыз. Дайын тұздықты тоңазытқышқа салыңыз.