Бадам тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Сүт - 800 г, тәтті бадам - 160 г, ащы бадам - 10 г, жұмыртқа - 5 дана, қант - 250 г
Сипаттамасы Тәтті және ащы бадамды кастрюльге салыңыз, қайнаған суға құйыңыз және ыдыстарды қақпақпен жабыңыз. 10- 15 минуттан кейін бадамның қабығын аршып, 2-3 сағатқа салқын суға салып, содан кейін жиі торлы ет тартқыштан өткізіп, бадамның майланбауы үшін аздап сүт құйыңыз. Ұнтақталған бадамды біртіндеп сүт қосып, ерітіндідегі пестицамен жақсылап ұнтақтаңыз. Пюре массасына езілген бадамды қалған сүтпен сұйылтыңыз, сирек кездесетін майлық немесе дәке арқылы сүзіп, сығыңыз. Бадамның қалдықтарын (Сығынды) пісірілген алма, құймақ және т.б. толтыру үшін қолданыңыз.Жұмыртқа мен жұмыртқаның сарысын қантпен жақсылап ұнтақтаңыз, сонда қоспасы ағарады, содан кейін дайындалған ыстық бадам сүтімен сұйылтыңыз және шпатламен араластыра отырып, 75-80 С температураға дейін қайнатыңыз. , бірақ қайнатпаңыз. Тұздықты салқын немесе ыстық күйінде жіберіңіз. Тұздық пудингтермен, кастрюльдермен және т.б. бірге беріледі.