Шошқа майымен толтырылған треска
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Треска - 900 г, шошқа майы - 200 г, сүт - 100 г, пияз - 100 г, жұмыртқа - 3 дана., сарымсақ - 20 г, дәміне қарай дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Жаңа піскен немесе жаңа мұздатылған тресканы жақсылап шайыңыз, теріні кесіп алмай абайлап алыңыз. Етті сүйектен бөліп, ет тартқыштан пиязбен өткізіп, тұз, бұрыш қосып дәмдеңіз, сүтпен немесе сумен сұйылтыңыз, шикі жұмыртқаны қосып жақсылап илеңіз. Фаршты дайындалған теріге, содан кейін туралған шошқа майының жолақтарына салыңыз, майдалап туралған сарымсақ себіңіз, осылайша бірнеше қабат жасаңыз. Содан кейін орап, пергамент қағазға немесе дәкеге орап, шпагатпен байлаңыз. Тамырлар мен дәмдеуіштерді қосып пісіріңіз. Ыстық және салқын түрде қызмет етіңіз.