Лимон қосылған бадам тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бадам сүті - 700 г, қант - 250 г, тәтті бадам - 100 г, май - 25 г, жұмыртқа (сарысы) - 5 дана., ұн - 20 г, лимон - 2 дана. Сары май, шикі жұмыртқаның сарысы, ұн мен қантты жақсылап сүртіңіз. Алынған қоспаға үгітілген қабығы мен лимон шырынын, майдалап туралған бадам қосып, араластырыңыз. Содан кейін біртіндеп (үш-төрт қадаммен) ыстық бадам сүтін құйыңыз, тез араластырыңыз, содан кейін тұздықты қайнатыңыз, бірақ қайнатпаңыз. Тұздық пудингтермен, кастрюльдермен және т.б. бірге беріледі.