Сарысы бар тәтті сүт ұнтағы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай наны - 200 г, сүт - 1 л, қант - 100 г, (нан кесектерін себуге 50 г), жұмыртқаның сарысы - 3 дана, сары май - 40 г.Нанды тілімдерге бөліп, қант себіңіз де, аздап қуырыңыз. сары май. Тәтті сүтте сарысын сұйылтыңыз және қайнатыңыз. Дайындалған қоспаны қуырылған нан кесектерінің үстіне құйыңыз. Асқабақтан жасалған сүт сорпасы Бадам асқабағының жартысын шамамен 800 г кесектерге кесіңіз, су құйыңыз, қайнатыңыз және елекке салыңыз. Содан кейін кастрюльге 2 кесе сүт құйыңыз, асқабақты, ақ орамның 1/2 үгіндісін салыңыз, асқабақ қайнатылғанша пісіріңіз. Дуршлаг арқылы сүртіңіз. 2 бөтелке қайнаған сүтті сұйылтыңыз, 1 қасық сары май, тұз қосыңыз, қант пен 1/2 кесе туралған тәтті бадам қосыңыз.