Қаймақ тұздығындағы асқабақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 400 г асқабақ, 2 1/2 ас қасық. сары май немесе маргарин қасықтары, 30 г ұн, 1 стакан сүт, 1/2 кесе қаймақ, салат, қант, бір тілім лимон, аскөк, ұнтақталған көкөніс дәмдеуіштері. Тазартылған асқабақты өте үлкен емес текшелерге кесіп, тұзды суға қайнатыңыз. Ұнды майға аздап қуырыңыз, сүт пен қаймақпен сұйылтыңыз, қайнатыңыз. Асқабақты осы тұздыққа салыңыз, дәміне қарай тұз бен қант, көкөніс дәмдеуіштері, лимон шырынын қосып дәмдеңіз (немесе лимонның бір бөлігін салыңыз). Қызмет көрсету кезінде асқабақтың үстіне туралған аскөк себіңіз, қуырылған жұмыртқамен безендіре аласыз.