Асқабақтан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 Кг асқабақ үшін - 1,5 кг қант, 1 ас қасық. қасық сода, 0,75 кесе су, Асқабақты қабығы мен дәндерінен тазалаңыз. Ыдысқа немесе кастрюльге сода салып, үлкен кесектерге кесілген асқабақты батырыңыз. Бір тәулікке қалдырыңыз. Содан кейін суды төгіп тастаңыз, асқабақты суық сумен жуыңыз және сөреге аударыңыз. Су ағып кеткенде, асқабақты текшелерге кесіңіз. Сиропты қайнатыңыз, оған асқабақты салыңыз, бірақ араластырмаңыз. Кептеліс қайнай бастағанда, асқабақ қайнап кетпес үшін оны оттан бірнеше сағатқа алып тастаңыз, содан кейін оны дайын болғанға дейін сақтаңыз.