Асқабақтан жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кішкене асқабақты немесе үлкеннің бір бөлігін алыңыз, тұқымдар мен қабығын аршыңыз, орташа мөлшердегі үккіштен өткізіңіз. Содан кейін тұз себіңіз, өсімдік майы қосылған терең табаға салыңыз да, дайын болғанға дейін орташа отта қайнатыңыз. Асқабақ дайын болған кезде, оттан шығармай, бір стақан сүтті құйып, қант қосып, жарманы ақырын құйыңыз, кесектер пайда болмас үшін жақсылап араластырыңыз. Жарма дайын болған кезде оттан алыңыз, суытыңыз. Жұмыртқаны қосып, пирожныйлар жасап, нан үгіндісіне немесе ұнға орап, қуырыңыз. Ыстық күйде сүтпен, айранмен немесе қаймақ немесе джем қосылған шайға қызмет етіңіз. асқабақ 1,5 кг. тұз 1 шай қасық. қант 2 ас қасық. жарма 1/2 кесе сүт 1 кесе жұмыртқа 2 дана. өсімдік майы 2 ас қасық.