Асқабақтан жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Асқабақ - 1 кг, сүт - 1/2 кесе, жарма - 1/2 кесе, қант - 3 ас қасық. қасықтар, тұз - 1/2 шай қасық, жұмыртқа - 2 дана., өсімдік майы, нан үгіндісі немесе қуыруға арналған ұн.
Сипаттамасы Тазартылған асқабақты үккіштен өткізіп, тұздап, дайын болғанға дейін баяу отта қайнатыңыз. Оттан шығармай, сүтті құйып, жарманы ақырын құйыңыз, түйіршіктер болмауы үшін жақсылап араластырыңыз. Жарма дайын болған кезде оттан алыңыз, суытыңыз, жұмыртқаны шайқаңыз, араластырыңыз. Алынған фарштан котлеттер жасаңыз, нан үгіндісіне немесе ұнға ораңыз, қуырыңыз. Шайға, ыстық сүтке немесе айранға қаймақ немесе джем қосылған ыстық күйінде қызмет етіңіз. Қанша порция үшін: 10.