Кремі бар түтікшелер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 100 г қант, 100 г ұн, 2 жұмыртқа. 1/4 кесе кілегей, 1/4 кесе - қабығы аршылған жаңғақтарда.
Сипаттамасы Крем үшін: 2 ақуыз, 150 г қант, 100 г сары май, 2 ас қасық ликер. Қантты бір жұмыртқа мен бір ақуызбен шайқаңыз, ұн қосыңыз, жақсылап араластырыңыз және кілегеймен немесе сүтпен сұйылтыңыз. Суық, жақсы майланған парақтарға қамырдың біразын құйып, қасықпен кішкене жұқа шеңберлерге жайыңыз. Әр шеңберді майдалап туралған жаңғақ немесе басқа жаңғақтармен себіңіз. Ыстық пешке 2-3 минутқа қойыңыз. Торттарды пышақпен алып тастап, ыстық фунтпен немесе қарындашпен сабанмен ораңыз (бетіне сыртқа себілген). Егер салқындатылған пирожныйлар сынса, парақты қайтадан пешке салыңыз, қыздырыңыз және парақты шкафтан шығармай, оны баяу отта ұстаңыз және жұмсартылған торттарды ораңыз. Салқындатылған түтіктер мен фунтиктерді кілегеймен толтырыңыз. Кремді дайындау: ақуыздарды қантпен араластырыңыз, бу ваннасына салыңыз және жұмсақ, берік масса пайда болғанша шайқаңыз. Оттан алыңыз да, шайқауды жалғастыра отырып, жаңа сүттің температурасына дейін суытыңыз. Шайқау кезінде қою қаймаққа дейін ұнтақталған сары маймен араластырыңыз, оны ақуыз массасына бір шай қасықтан қосыңыз. Ликер құйыңыз, араластырыңыз және салқындатыңыз.