Кремі бар профитеролдар (тәтті тоқаш)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер Қаймақ қамырына арналған: 150 мл. су, 30 г. май немесе маргарин, 70 г. ұн, 2-3 жұмыртқа, 10 г. тұз, 1 пакет ванильді қант. Крем үшін: 400 мл. майлы (33 пайыз) кілегей, қант ұнтағы, бір шымшым лимон қышқылы.
Сипаттамасы Крем үшін: Кастрюльге ыстық су, тұз құйыңыз, сары май құйыңыз, қайнатыңыз. Оттан алыңыз. Содан кейін, үздіксіз араластыра отырып, ұнды ыстық массаға құйып, қалың масса кастрюльден артта қалғанша (шамамен 1 минут) қайтадан отқа қойыңыз. Ыстық қамырға жұмыртқаны қосып, тегіс қамыр пайда болғанша жақсылап шайқаңыз. Кондитерлік шприцті немесе шай қасықты пайдаланып, майланған қағазбен жабылған пісіру парағына қамырдан жасалған шарларды (жаңғақ көлеміндей) салыңыз. 200 oC дейін қыздырылған пешке салыңыз. Қамыр шарларының арасында жеткілікті бос орын қалдырыңыз, себебі олардың көлемі айтарлықтай артады. Алтын қоңыр түске дейін пісіріңіз (пешті дайын болғанға дейін ашпаңыз, себебі профитеролдар шөгуі мүмкін). Содан кейін салқындатыңыз және кондитерлік шприцпен немесе жартысын кесу арқылы креммен толтырыңыз. Крем үшін: Салқындатылған кремді қант ұнтағымен және бір шымшым лимон қышқылымен қоюланғанша шайқаңыз. Басқа профитеролдарды сүзбе кілегейімен (сүзбені кілегей мен қантпен шайқаңыз) немесе басқа кілегеймен толтыруға болады: 0,5 л сүт а, пудинг пакеті, 50 г. қант, 200 мл. кілегей (дайын және салқындатылған пудингті кілегеймен араластырыңыз).