Асқабақ ботқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер тазартылған асқабақ 800 г, сүт 4 1/2 кесе, күріш 1 стақан, сары май 100 г, қант 1 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Асқабақты кесектерге кесіңіз, үстіне 1 1/2 кесе сүт құйыңыз, баяу отта қайнатыңыз, салқындатыңыз және електен сүртіңіз. Күрішті шайыңыз, тұздалған сүтті құйыңыз (3 кесе) және ұсақталған ботқаны пісіріңіз. Ботқа піскен кезде оны асқабақпен араластырып, сары майды салып, ботқаны қызарту үшін пешке салыңыз. Дайын ботқаны шайқалған тәтті кілегеймен құйыңыз.