Қапсырма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 1/2 фунт жаңа шошқа иығы 1 кварт суық су 1 шай қасық тұз 1/2 шай қасық қара бұрыш 1 1/4 кесе ақ жүгері ұны 1/3 кесе ұн 1 1/2 шай қасық жаңа шалфей (немесе 1 шай қасық ұсақталған кептірілген жапырақтар) 1/2 шай қасық жаңа рейхан (немесе 1/8 шай қасық кептірілген жапырақтар) Шошқа етін суда баяу отта 2 сағат қайнатыңыз.
Сипаттамасы Етті оттан шығармас бұрын 1/2 шай қасық тұз бен 1/4 шай қасық қара бұрыш қосыңыз. Етті сорпадан алыңыз және оны астық бойымен кесіңіз. Сорпаны сүзіп, бір кесеге құйыңыз. Сорпаның қалған бөлігін қайнатуды жалғастырыңыз. Барлық ингредиенттерді араластырыңыз, оларды кеседегі сорпамен сұйылтыңыз, кесектер пайда болмас үшін мұқият араластырыңыз. Етті және алынған массаны қайнаған сорпаға салыңыз да, бәрін бір сағат бойы баяу отта пісіруді жалғастырыңыз, кейде кастрөлдің түбіне ештеңе жабысып қалмас үшін араластырыңыз. Содан кейін оттан алыңыз, табаққа салыңыз және салқындатыңыз. Жіңішке тілімдерге кесіңіз және шошқа майына аздап қуырыңыз. Үйеңкі сиропымен бірге қызмет етіңіз.