Терең қуырылған фаршталған банан шарлары (кервай)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10 піспеген банан, 4 ас қасық. л. еріген сары май немесе сары май, 3/4 кесе (100 г) ұсақталған жаңғақ, 1/3 кесе (50 г) мейіз, 1/2 шай қасық. үгітілген мускат жаңғағы, 1/2 шай қасық. ұнтақталған кардамон, 1/2 кесе (100 г) қант, 3 ас қасық. л. үгітілген кокос жаңғағы, аздап қуырылған, қуыруға арналған еріген сары май.
Сипаттамасы Банандарды қабығынан аршып, кесектерге кесіңіз де, қалдырыңыз. 1-2 ас қасық еріген сары майды немесе сары майды қыздырып, жаңғақтарды қуырыңыз. Олар қызарған кезде мейізді қосып, тағы бірнеше секунд қуырыңыз. Бұл қоспаға мускат жаңғағы мен кардамонды қосып, оттан алыңыз. Майдың қалған бөлігін қыздырыңыз және ондағы банандарды жұмсақ болғанша және қоңыр дақтармен жабылғанша қуырыңыз. Егер кастрөлдің түбінде қабық пайда болса, үрейленбеңіз. Қантты қосып, қоспасы қоюланғанша және біртекті масса пайда болғанша араластыруды жалғастырыңыз. Бұл 10-15 минутты алады. Кәстрөлді оттан алыңыз және макаронды суытыңыз. Банан пастасын 15 бөлікке бөліп, бір бөлігін жаңғақтармен араластырыңыз. Жаңғақ салмасын 14 бөлікке бөліңіз. Банан қоспасының бір бөлігін алыңыз да, оны қалың, дөңгелек тортқа айналдырыңыз. Тортты алақанға салыңыз да, оған бас бармағыңызбен ойық жасаңыз. жаңғақ толтырғышының бір бөлігін құдыққа салыңыз да, шелпектің шеттерін біріктіріңіз. Шұңқырды жабыңыз. Ақырын тегіс шарға айналдырыңыз. Банан пастасы мен жаңғақ салмасы бар татами араларымен де солай жасаңыз. Майды қыздырыңыз да, шарларды қызарғанша шамамен 2 минут қуырыңыз. Қуыру кезінде шарлар бір-біріне жабысып қалмауын қадағалаңыз. Қуырылған кокос жаңғағын себіңіз де, ыстық күйінде қызмет етіңіз. Пісіру уақыты 25 мин.