Пияз қосылған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 2 ас қасық бидай ұны, 1 стакан кілегей, 1 стакан пияздың қайнатпасы, 1 жұмыртқа, 1-2 ас қасық май, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ұнды сары майсыз табада сәл сарғыш түске дейін сақтаңыз. Пияздың қайнатпасын қосыңыз (пиязды тұзды суға 3-4 минут қайнатыңыз, кесектерге кесіңіз), жақсылап араластырыңыз және қаймақ құйыңыз. Тұздықты баяу отта қажетті қалыңдыққа дейін қайнатыңыз және ағызыңыз. Тұздықты тағы бір рет қайнатыңыз, оттан алыңыз және салқындатыңыз. Шикі жұмыртқаны аздап кілегеймен немесе сумен жақсылап араластырыңыз, тұздыққа қосып, қыздырыңыз, қайнағанша үнемі араластырыңыз, жұмыртқа ұйып қалмас үшін оны қайнатпаңыз. Ыстық тұздықты сары маймен дәмдеңіз. Тұздықты шошқа етінен, сиыр етінен немесе құс етінен жасалған тағамдарға қолданыңыз.