сиыр еті 1 кг (төс еті, жауырын целлюлозасы),
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сірке суы 1 стакан 3%, бұрыш, қалампыр, тұз, лавр жапырағы дәміне қарай. Тұздық үшін: пияз 2, сары май 3 ас қасық, ұн 2 ас қасық, қаймақ 1 стакан, жұмыртқа 2, тұздалған саңырауқұлақтар 300 г, үгітілген ірімшік 1/2 кесе, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сиыр етінің бір бөлігін тұзбен сүртіңіз, кастрюльге салыңыз, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын қосып, сірке суын құйыңыз да, 2 сағат қайнатыңыз.Суды қайнатыңыз, оған сірке суына малынған ет бөлігін салыңыз да, дайын болғанға дейін пісіріңіз. . Тұздықты дайындаңыз: пиязды ұсақтап турап, сары майға ұнмен қуырыңыз. Қаймақ, 1/2 кесе сорпаны қосып, қайнатыңыз және оттан алыңыз. Қоспаға майдалап туралған саңырауқұлақтарды, шикі жұмыртқаны қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Етті тілімдерге кесіңіз, үгітілген ірімшікке себіңіз, табаға салыңыз, тұздықты құйыңыз және алдын ала қыздырылған пеште пісіріңіз (20-25 минут). Пісірілген картопты сиыр етіне гарнир ретінде беріңіз. Тұздықтың орнына сиыр етін бұршақпен пісіруге болады. Ол үшін бір тәулікке 2 кесе ақ бұршақты жібітіңіз. Суға малынған бұршақты қайнаған сиыр етінің сорпасына салыңыз да, қайнатыңыз. Бұршақтарды електен сүртіңіз, тұзды сорпамен қажетті консистенцияға дейін сұйылтыңыз және қайтадан қайнатыңыз. Алынған креммен сиыр етінің үстіне құйыңыз.