Сиыр еті мен шошқа етінен жасалған бұқтырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер сиыр еті 800 г, шошқа еті 200 г, сары май 50 г, кішкене пияз 4 -5, қызыл шарап 1/2 кесе, ұн 2 ас қасық, дәміне қарай тұз, бұрыш, ақжелкен шөптер шоғыры.
Сипаттамасы Сиыр мен шошқа етін ұсақтап тураңыз. Сары майды кең кастрюльге ерітіп, шошқа етін жұмсақ болғанша қуырыңыз. Қуырылған шошқа етінің бөліктерін ыдысқа салыңыз да, кастрюльге сиыр етінің бөліктерін салыңыз, үстіне тұз, бұрыш себіңіз де, баяу отта 20 - 25 минут қуырыңыз. Ұнды құйыңыз, оны етпен араластырыңыз, шарап пен жарты стакан қайнаған суға құйыңыз, кастрю- лю қақпағын жауып, ет дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Бұқтырудан 10 минут бұрын сиыр етіне қуырылған шошқа етінің бөліктерін, сары майға қуырылған туралған пиязды салыңыз, қақпағын жауып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Бұқтырылған тағамды қыздырылған табаққа салыңыз, оны бұқтырылған қырыққабатпен немесе қуырылған картоппен жабыңыз. Шөптермен безендіру.