Кеспемен бұқтырылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер шошқа еті 500-600 г, сары май 60 г, пияз 2, жаңа піскен қызанақ 3, сорпа 2 кесе, тәтті қызыл бұрыш 2 бұршақ, үй кеспесі немесе макарон 200 - 250 г, үгітілген сары ірімшік 1/2 кесе, дәміне қарай тұз, ұнтақталған бұрыш.
Сипаттамасы Бел бөлігінің немесе артқы аяқтың етін саусақтың қалыңдығында кең тілімдерге кесіңіз. Бөлшектерді ұсақтағышпен ұрып тастаңыз. Кесектерге тұз бен бұрыш себіңіз де, қызарғанша майға қуырыңыз. Етті түбі кең кастрюльге салыңыз, сорпаны құйыңыз және қатты отқа қойыңыз. Пиязды ұсақтап турап, маймен қуырыңыз, бұрышты қысқа кеспемен тураңыз, қызанақтың қабығын алып тастаңыз және оларды тілімдерге бөліңіз. Көкөністерді ет пен қайнаған сорпасы бар кастрюльге салыңыз, қақпақпен жабыңыз, отты орташа деңгейге дейін азайтыңыз және толық дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Кеспені жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз және ет дайын болғанға дейін 10-15 минут бұрын кастрюльге салыңыз, ол жерде бұқтырылады. Дайын етті табаққа салыңыз, үстіне кеспе мен бұқтырылған көкөніс тұздығын салыңыз. Үгітілген ірімшік себіңіз.