Орыс тілінде бұқтырылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер сиыр еті 600-800 г, пияз 3, сәбіз 1, балдыркөк 1 тамыр, қышқыл қара бидай наны 2 тілім, бекон 150 г, ұн 1/2 кесе, еріген сары май 50 г, сорпа 2 кесе, қаймақ 1/2 кесе, картоп 4-6, тұз, бұрыш бұршақ, лавр жапырағы, шөптер.
Сипаттамасы Еттің бір бөлігін артқы аяғынан немесе иығынан кең тілімдерге бөліп, тұздап, ұнға орап, қызарған қабық пайда болғанға дейін екі жағынан майға қуырыңыз. Үлкен ыдыста туралған пиязды, сәбізді және балдыркөкті, ұсақ текшелерге кесілген қара бидай қышқыл нанын, лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын, тұзды араластырыңыз. Кең кастрөлдің немесе саздан жасалған ыдыстың түбін беконның жұқа тілімдерімен салыңыз. Оның үстіне қуырылған ет сынықтарының қабатын, ал еттің үстіне көкөніс қоспасының қабатын салыңыз. Содан кейін қайтадан ет қабаты мен қоспаның қабаты. Өнімдерді сорпамен құйыңыз, ол тек еттің екінші қабатын жабады. Кәстрөлді отқа қойыңыз және сорпаны қайнатыңыз. Содан кейін оны алдын ала қыздырылған пешке салыңыз. Егер ет кәстрөлдерде пісірілсе, оларды тек пешке салыңыз. Етті қақпақ астында 2-2,5 сағат қайнатыңыз. Бұқтырудың аяқталуына 20 - 25 минут қалғанда қаймақ қосыңыз. Пісірілген картопты дайын етпен бірге бөлек ұсыныңыз. Егер ет порцияланған кастрюльдерде бұқтырылған болса, онда оны сол жерде беру керек.